Rólam

Az ELTE-BTK művészettörténet szakán végeztem 2016-ban. A tanítás, a művészetközvetítés, és a múzeumpedagógia különösen közel áll hozzám, ezért gyakorlatomat többek között a Ludwig Múzeum múzeumpedagógiai osztályán töltöttem.
2020-tól a KRE-BTK művészettörténet mesterszakos hallgatója vagyok, mert ahogy mondani szokás: tamdiu discendum quamdiu vivas (avagy jó pap holtig tanul).

A magántanítást 2017-ben kezdtem el és a legkülönfélébb ambíciókkal érkező tanítványokkal foglalkozom.

A művészetnek nem csak az elméleti oldala része az életemnek, a grafika kapcsán gyakorlatban is foglalkozom vele. Ezt óriási szerencsének érzem, mert az alkotói folyamat egészen más szemléletet hív életre, mint az azt vizsgáló, kívülről szemlélő szakemberé.
A nyíregyházi Művészeti Középiskolába jártam, ahol a legjobb alapokat kaphattam meg a szabadkézi rajzolás, a grafika, az ábrázoló geometria és a művészettörténet terén. Magam is végigjártam a művészeti egyetemek több fordulós felvételijeit, így jól tudom, milyen felfokozott állapottal, mennyi izgalommal jár a folyamat.

A grafika és a művészettörténet az üvegművészetben találkoznak, amikor ólomüvegeket, és savmart üvegeket tervezünk, restaruálunk, és rekonstruálunk a cégnél, ahol dolgozom. Testközelből lehetek részese műemlékeink, templomaink megújulásának.

Készítek linómetszeteket, monotípiákat, kollázsokat, tusrajzokat, és esetenként alkalmazott grafikai elemeket (logó, arculat). Tagja vagyok a Friss Összművészeti Formációnak, azaz a FÖF-nek.
Textillel is kísérletezem, van egy márkám, itt találod meg: Mezré

Akár körülírható célokkal, akár csak kedvtelésből szeretnél művészettörténettel foglalkozni, szeretettel várlak!

← vissza a főoldalra