Magánórák

Szeretettel várlak a művészettörténet magánórákon, ahol beleshetsz a bohém művészek világába, megismerheted az örök klasszikusok történetét, végigkövetheted az egyetemes és a magyar művészettörténet izgalmas útját, vagy végre rájöhetsz, mitől olyan csodálatos a modern, az absztrakt, és a kortárs művészet. Nincsenek rossz kérdések, és az sem baj, ha úgy érzed a kortárs művészet számodra zsákutca. Idővel rá fogsz érezni az ízére, és feltárul a képzőművészet izgalmas világa.
Sorra vesszük az egyetemes és a magyar művészettörténet korszakait, stílusirányzatait. Megnézzük a legfontosabb műtárgyakat, épületeket, prezentáció formájában, egy nagy, 50″-os tv-n levetítve, hogy minden részletre fény derüljön.

A művészettörténettel párhuzamosan mindig érintünk más tudományterületeket is, így szó esik a történelmi, egyházi, politikai, vagy kultúrtörténeti vonatkozásokról is. A műtárgyak születésének körülményeit, az adott korszak szellemiségét megismerve könnyebb átlátni az összefüggéseket.

“A műalkotás nem hull az ölünkbe, mint érett gyümölcs;
hogy élvezhessük, tovább kell vinnünk a művész megkezdte folyamatot.”

Hauser Arnold

Ha többet szeretnél megtudni a képzőművészet és az építészet világáról

Egyszerűen csak szeretnél kikapcsolódni, és valami újat tanulni? Ha nincs előtted megmérettetés, akkor lazábbak a keretek, és csak érintőlegesen beszélünk a számodra kevésbé izgalmas témákról. Ezek egyéni órák, ezért igazíthatjuk a Te érdeklődési körödhöz. Ha szeretnél többet foglalkozni egy adott témával, igény szerint ajánlok szakirodalmat, és adok kreatív, vagy lexikális tudást felmérő házifeladatokat.

Ha lenyűgöznéd a barátaidat

Spontán tárlatvezetéseket tarthatsz majd, hiszen felismered majd a stílusirányzatokat, le tudod majd olvasni a legfontosabb tudnivalókat, és gazdag szakszókinccsel fejezheted ki a gondolataidat a műalkotásokkal kapcsolatban.
Nem fogsz zavarba jönni, ha legközelebb olyan társaságba kerülsz, ahol művészettel kapcsolatos a fő téma.

Ha hiányzik valami kreatív dolog az életedből

Több olyan cikket olvashattunk már, hogy egyes országokban “receptre írnak fel művészetet”, azaz az orvosok például múzeumlátogatásra ösztönöznek. A depresszióval, mentális betegségekkel, levertséggel kűzdő emberek számára gyógyírként, kiegészítő kezelésként alkalmazható a művészetterápia. A művészettörténet órákon nem alkalmazok művészetterápiás módszereket, de a műalkotásokkal való foglalkozás, a megszokott gondolatmeneteidből, a munkádból való kiszakadás mindenképpen pozitív hatással lesz rád.

“A művészet tulajdonképpen nem más, mint áttörni a tényeket és eljutni a valósághoz.”

Pilinszky János

Ha jól jönne a munkádhoz, vagy műgyűjtésbe kezdenél

A legkülönfélébb munkakörök kapcsán merülhet fel, hogy szükség lenne egy művészeti látótér tágításra, a műveltséged ezen részének fejlesztésére, vagy a tudásod felfrissítésére.

Ha érettségire előtt állsz

A követelmények mentén haladunk, gyakorolva a feladattípusokat, és a szakkifejezéseket. Fejlesztjük a lexikális tudásodat, de nagy hangsúlyt fektetünk az önálló munkára is, a módszertanra, és a műelemzésre. Ez a tudás a művészettörténet érettségi mellett a történelem, és a rajz érettségihez is jól fog jönni.

Ha felvételizel

Művészeti középiskolába, vagy művészeti szakra jelentkezel az egyetemen? Segítek felkészülni az elbeszélgetésre, és átnézhetjük együtt a mappádat, portfóliódat.


← vissza a főoldalra